Suus Kuyten start nieuwe springpaardenveiling

In het hippische veilinglandschap komt er een veiling bij: Suus Kuyten Auctions op dinsdag 13 september. De naam zegt het al, georganiseerd door de Nederlandse springamazone Suus Kuyten. Ze brengt vijftien eigen paarden in op de live en online veiling die in haar eigen achtertuin plaatsvindt, variërend van driejarigen tot en met springpaarden op internationaal 1.40m niveau.

Hoewel dit de eerste editie, is Suus Kuyten zelf niet onbekend met veilingen. Ze werkte al vaker mee met veilingen, bracht eigen paarden in en koopt nog steeds regelmatig nieuw springtalent online of live. De stap naar een eigen veiling was dan ook niet zo groot. En nu haar nieuwe stal in Eemnes zo goed als af is, viert ze tegelijkertijd de officiële opening.

Ondertussen is de kalender met veilingen al behoorlijk volgestroomd. Is er nog plek voor een nieuwe veiling? Suus Kuyten en haar partner Harrie Wiering hebben er alle vertrouwen in.

Global Champions Tour
“Ik kom onderweg zoveel interessante paarden tegen, ik heb de beste voor de collectie geselecteerd en hoop daarmee meteen een goede indruk achter te laten. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte dat ik zelf ook paarden verkoop. Ze zien me meerijden in de Global Champions Tour en gaan ervan uit dat ik niet hoef of niet wil verkopen, maar ook ik streef naar het opbouwen van een eigen business. Ik heb al fantastische paarden verkocht en goede matches mogen maken. Ik weet zeker dat de kopers blij worden van deze veilingpaarden”, vertelt Suus Kuyten.

Minipaardje voor het goede doel
De veilingdag opent met de verkoop van minipaardje Máximaatje. De opbrengst wordt geschonken aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie ten behoeve van research. Saxofonist Candy Dulfer is geboekt voor de muzikale omlijsting en dan zal het bieden op de sportpaarden van start gaan.

Collectie
De collectie is heel divers. Wel zijn alle paarden onder het zadel en kunnen zelfs de drie driejarigen al een sprongetjes maken onder het zadel. De meeste ervaring heeft de achtjarige Jamal E.B. (Action-Breaker x Diamant de Semilly), die succesvol is op internationaal 1.40m niveau en nog lang niet aan zijn limiet zit. Er zitten nakomelingen bij van Chacco Blue, Cornet Obolensky, Big Star, Balou du Rouet, Emerald, Diamant de Semilly en zelfs F-One USA, die vorig week zelf nog imponeerde op de Wereldruiterspelen in Herning.

Gekeurde hengsten
Vier veilingpaarden zijn zelfs goedgekeurd voor de fokkerij: Bij het BWP is dat Timon van de Begijnakker (Balou du Rouet x Helios de la Cour II) uit de halfzus van springfenomeen H&M Challenge van de Begijnakker. Goedgekeurd bij het AES zijn de driejarige Bit Coin de MahnZ (Big Star x Cornet Obolensky) uit de succesvolle Qerly Chin-familie, de vierjarige Tico van het Krayenboschhof Z (Take a Chance on me Z x Indoctro) en de zesjarige Chacco’sChampion (Chacco Blue x Campione).

Alle informatie is hier te vinden. Doordat Suus Kuyten eigenaresse is van alle veilingpaarden weet ze alles over hun achtergronden te vertellen. Uitproberen is op afspraak mogelijk. Clipmyhorse.tv zendt de livebeelden van de veiling uit en er kan online meegeboden worden.

 

Deel dit bericht