SUUS KUYTEN

Van jongs af aan heeft Suus een passie voor paarden. Het begon voornamelijk als een sportcarrière, maar later werd het fokken en handelen in paarden ook een van Suus’ passies. Als jeugdruiter was Suus zeer succesvol en werd zij maar liefst driemaal Nederlands kampioen.

In 2002 en 2003 werd Suus nationaal kampioen bij de junioren met haar paard Loncorde B en in 2005 werd ze met Zeno d’Or nationaal kampioen voor young riders. Daarnaast heeft Suus bijgedragen aan een bronzen teammedaille op de Europese kampioenschappen voor junioren in Vilamoura in 2004.

Door de jaren heen is Suus succesvol geweest tot op Grand Prix-niveau met tal van paarden, waaronder Dallas du Domaine Z, Cabachon, Billy King, Iron Man 111 en haar zelfgefokte Don Juan. Om haar droom om op het allerhoogste niveau te presteren na te jagen, is Suus tegenwoordig lid van de Hamburg Giants in de prestigieuze Global Champions Tour.

Niet alleen paardrijden, maar ook fokken en handelen fascineert Suus. Na haar successen met de zelfgefokte Don Juan is Suus doorgegaan met fokken met haar voormalige internationale springmerrie Osaka. Daarnaast zet Suus enkele getalenteerde jonge merries en sportmerries in voor embryotransplantatie en koopt zij exclusieve embryo’s en veulens.

Als lid van het organiserende team van The Youngsters – Auction of Young Showjumpers, opgericht in 2018, is Suus ook steeds meer betrokken bij het kopen en verkopen van getalenteerde sportpaarden.

Bekijk onze

PAARDEN

HARRIE WIERING

Harrie heeft altijd een professionele carrière in de paardenwereld nagestreefd. Door de jaren heen heeft Harrie vele successen geboekt op nationaal en internationaal niveau en heeft hij zich ontpopt als een getalenteerde en competitieve ruiter.

Eén van de hoogtepunten van Harrie’s carrière is ongetwijfeld zijn unieke band met de merrie World Wide. Samen wonnen ze tal van nationale Grote Prijzen en de internationale Grote Prijzen van Zuidbroek, Zandhoven, Roosendaal en Sibculo.

Als lid van het Suus Kuyten Horses-team rijdt Harrie regelmatig op internationaal niveau en richt zich ook op het opleiden van jongere paarden tot Grand Prix-niveau. Harrie heeft deelgenomen aan tal van wereldkampioenschappen en nationale kampioenschappen voor jonge paarden en is momenteel succesvol op internationaal CSI2*- en CSI3*-niveau.

CONTACT OPNEMEN

  • Suus Kuyten: +31 (0)6 55 68 54 04

  • Harrie Wiering: +31 (0)6 23 23 93 96

  • Heidelaan 4
    3755 MT Eemnes
    Nederland