Suus Kuyten knalt kerstsfeer erin met tweede veiling

Wie over twee weken nog niet in de kerststemming zit, mag de Christmas auction van Suus Kuyten niet missen. Voor de tweede keer dit jaar organiseert de Grand Prix-amazone haar eigen veiling. “De eerste editie in september was geweldig en de verkochte paarden doen het zeer goed bij hun nieuwe eigenaren. Maar ik heb nog veel meer goede paarden te koop en ik heb zin in kerst. Dat combineren we nu samen op dinsdag 20 december”, vertelt ze enthousiast.

De kerstveiling gaat plaatsvinden in haar prachtige binnenhal in Eemnes, maar niets zal op de vorige eliteveiling lijken. “Geen VIP, maar tafels en statafels voor de gasten, je mag zitten waar je wil. Ik heb ook belachelijk veel kerstspullen ingekocht”, lacht Suus Kuyten. “Het wordt echt kerst in Eemnes! En dan hebben we nog een optreden van Etienne, voorheen huiszanger van het beroemde Amsterdamse café Bolle Jan.”

Jonge springpaarden en embryo’s
Suus Kuyten kan niet wachten en hoopt natuurlijk ook op belangstelling voor de paarden. “Ik heb tien driejarige en drie vierjarige springaarden en vijf embryo’s, ingevroren of al ingeplant. Alle paarden zijn zadelmak, maken een sprongetje onder de man en staan met een video op de website. Ik heb ook echt heel interessante embryo’s, zoals een Chacco Blue uit een dochter van Jenna van ’t Meulenhof, de volle zus van Emerald, een Tobago Z x Heartbreaker en een Emerald uit de stam van Ta Belle van Sombeke.”

Twee veilingpaarden hebben al concourservaring: Next Generation (Cabachon x Eurocommerce Washington), gefokt uit Suus’ voormalig internationale springmerrie Osaka, springt op 1.10m niveau en Narcos JS (Diamant de Semilly x Cero I) komt op 1.00m niveau uit. De opvallende valkkleurige Café au Lait met Ierse bloedlijnen is klaar om mee te gaan naar de wedstrijden.

Goedgekeurde hengst
Onder de driejarige springpaarden zit zelfs een AES-goedgekeurde hengst, de met veel vermogen springende Texas van de Bisschop (Chacfly PS x Air Jordan Alpha Z), gefokt uit een achtjarige 1.45m springmerrie. De pedigrees van de springpaarden zijn buitengewoon interessant. Zo komt de driejarige Twilight van de Bisschop (Opium JW van de Moerhoeve x Elvis ter Putte) uit de lijn van de befaamde Fragance de Chalus, moeder van Bamako de Muze en Mylord Carthago.

Het bieden op de paarden kan op dinsdag 20 december zowel live, telefonisch als online. Bekijk de collectie hier.

Deel dit bericht