Suus Kuyten Auctions laat verpletterende indruk achter

Met verkopen naar professionele springstallen, dolenthousiaste genodigden en een 100% verkoopratio, mag de eerste editie van Suus Kuyten Auctions op dinsdag 13 september een groot succes genoemd worden. Suus Kuyten en Harrie Wiering organiseerden een exclusieve veiling met kwaliteitsvolle springpaarden en veel aandacht voor de gasten. Dat werd beloond met een mooie opbrengst.

Officiële opening
Na de officiële opening van de prachtige nieuwe accommodatie in Eemnes steeg de sfeer naar grote hoogten met een hoogstaand diner en een optreden van saxofonisten Hans en Candy Dulfer. Minipaardje Maximaatje leverde 6.500 euro op voor het Prinses Maxima Center voor kinderoncologie en daarmee was de veiling van start.

Alle veilingpaarden verkocht
De vijftien veilingpaarden werden stuk voor stuk verkocht. Met 110.000 euro was de achtjarige Jamal E.B. (Action-Breaker) de duurste en zal voorlopig in Nederlandse handen blijven. De zesjarige Limoncello (C-Ingmar) kwam op 95.000 euro uit, de vijfjarige Rocco van ’t Koningsbos (Chacoon Blue) werd voor 90.000 euro afgeslagen. Van de drie driejarige springpaarden waren de goedgekeurde hengsten Timon van de Begijnakker (Balou du Rouet) met 75.000 euro en Bit Coin de Mahn Z (Big Star) met 38.000 euro het meest in trek.

“Geweldige prijzen toch? Van een enkel paard had ik misschien nog iets meer verwacht, maar het kwam niet in me op om ‘m dan zelf te houden. Dat is antireclame. Alles is verkocht, de mensen moeten wel het gevoel hebben dat ze hier ook echt kunnen kopen. We hebben geprobeerd een transparante veiling neer te zetten, waarbij iedereen het naar hun zin had. Ik geloof dat dat gelukt is”, lacht Suus Kuyten.

Voor herhaling vatbaar
De genodigden hebben op Social Media volop gepost over de veilingavond. “We hebben onze nek ervoor uitgestoken en het werd gewaardeerd. Er is vandaag vast nog over nagepraat. Ik kan alweer op zoek naar nieuwe paarden, want deze veiling krijgt absoluut een vervolg!”

Deel dit bericht